Piko Dvojposchodový vagón 2. triedy ČSD IV - 53114

(1)
Novinka

Viac od tohto výrobcu Piko

Mierka: H0
Dĺžka modelu: 308 mm
Minimálny rádius: 358 mm
Éra: IV
Vek: 14+

Kód produktu: PI53114 Ean produktu: 4015615531142

  • Tento týždeň zakúpili 3 zákazníci
Sklad Dvedeti.sk Skladom 19 ks
Predajňa Místek : Zvyčajne dodáme do cca 1 dní
€ 50,96 € 42,47 bez DPH
01
Predpokladané doručenie kuriérom
01. 05. 2024 u Vás doma

Kuriér - PPL - SPS - Predpokladané doručenie do 24h od odoslania
Predpokládané doručenie do 24-48 hodín od odoslania zásielky na zadanú adresu. Včasné doručenie...

Vozidlá označené československým národným označením Bap číslované v intervale 50 54 26 - 18, sú radom poschodových veľkopriestorových osobných vozidiel druhej triedy Českých dráh. Vozidlá (101-150) vyrobila vagónka Waggonbau Görlitz pre vtedy Československé štátne dráhy. Spočiatku dochádzalo na oblúkovitých tratiach často k vykoľajeniu (mali trojnápravové Jakobsove podvozky), preto si ČSD objednali 50 samostatných poschodových vozidiel s dvojnápravovými podvozkami. Vozidlá sa najčastejšie vyskytovali zo začiatku na tzv. Posázavskom Pacifiku (trať Praha-Čerčany). Pôvodný náter vozňov bol tmavomodrý so šedou strechou, neskôr boli prelakované do svetlejšieho odtieňa modrej, so šedou strechou a dverami. Nasledujúci náter bol šedý so širokým širokým pruhom pod a nad dolnými oknami as červenými dverami. V tomto nátere jazdia vozidlá doteraz. Často bývali odstavované pre rôzne závady a dokonca sa uvažovalo o ich predaji, ale nenašiel sa záujemcov, ktorý by bol ochotný ich odkúpiť. Postupom času dochádzalo k ich modernizácii.

 

Tento nový model pre rok 2023 je typom prvého železničného vozidla vyrobeného pre Československé štátne dráhy, už s dvojnápravovým podvozkom, z éry IV (1970-1990). Poteší každého milovníka histórie železníc, ale aj novodobých železničných nadšencov. Napájacím systémom je jednosmerný prúd. Má precízne prepracované detaily ako interiéru, tak exteriéru pre vierohodnosť tohto vozidla.

 

Hlavné vlastnosti:

  • jednosmerný prúd
  • správa železničnej dopravnej cesty ČSD
  • epocha IV
  • minimálny polomer 358
  • rozmer 358
  • vhodné od 14 rokov

 

 

Spoločnosť PIKO Spielwaren GmbH bola založená v roku 1949 v Chemnitz. Dnes sídli v Sonneberg v Durínsku a je jedným z popredných európskych výrobcov modelovej železnice. Je najmä dodávateľom kompletného sortimentu modelov mierky H0 a záhradných železníc mierky G, ale vyrába aj zaujímavé modely pre priaznivcov mierok TT a N. Výrobky PIKO pokrývajú najrôznejšie potreby železničných modelárov a sú pravidelne testované a oceňované v odbornej tlači. Spoločnosť sa s úspechmi prezentuje na rôznych národných a medzinárodných veľtrhoch, napríklad na norimberskom veľtrhu hračiek. Každé dva roky tiež vo svojej sonnebergské továrni usporadúva prehliadky pre fanúšikov železničného modelárstva.

 

Podobný tovar

Piko Osobný dvojpodlažný vagón 1./2. tr. DB Regio VI - 58804
Posledný kus
€ 51,67